Inmiddels hebben we tientallen tot honderden accounts op allerlei verschillende websites, dat betekent dat we ook zoveel wachtwoorden nodig hebben. Nu kun je natuurlijk overal hetzelfde wachtwoord gebruiken, maar hoe veilig is dit eigenlijk? In deze blog leggen we je uit waarom je een wachtwoord manager moet gebruiken!

Regelmatig zien we voorbij komen dat er een website gehackt is en dat er inloggegevens zijn uitgelekt. Een van de bekendste voorbeelden is de hack van LinkedIn waarbij in 2012 van bijna 6.5 miljoen accounts de gegevens gehackt waren. Nu is het helaas zo dat dit dagelijks gebeurt op allerlei websites. Maar wat als je overal hetzelfde wachtwoord gebruikt? Dan hoeven hackers maar 1 website te hacken om vervolgens op verschillende andere websites ook in te kunnen loggen. Wat is de makkelijkste oplossing hiervoor?

De beste oplossing is een wachtwoord manager. Dit is een tool waar je al je wachtwoorden kunt opslaan. Dit staat versleuteld in een database en is goed beveiligd tegen hacks. Hierdoor hoef je geen wachtwoorden meer te onthouden, behalve die van je wachtwoordmanager. Een belangrijke tip hierbij is dan ook wel om deze niet te makkelijk te maken en daarnaast gebruik te maken van 2 factor authenticatie.

Inmiddels hebben we bij een groot deel van onze gebruikers een wachtwoord manager ingesteld waardoor ze daar hun zakelijke wachtwoorden kunnen genereren en opslaan. Door een browser integratie wordt deze automatisch ingevuld en kost het eigenlijk minder moeite dan het invullen van een onveilig wachtwoord. Reden genoeg om een wachtwoord manager te gaan gebruiken.

Bent u op zoek naar een zakelijke wachtwoord manager? Neem contact met ons op voor advies in welke tool u het beste kunt gebruiken, we helpen je graag vrijblijvend met een passende oplossing. Bent u daarnaast benieuwd of uw gegevens al een keer buit gemaakt zijn bij een hack? Kijk dan op deze website.

Plan een adviesgesprek.

Vraagt u zich af of uw IT-inrichting efficiënter en veiliger kan? We nemen uw situatie graag onder de loep. Plan een vrijblijvend adviesgesprek in om uw wensen en behoeften met ons te bespreken. We helpen u graag!