Op 20 augustus 2019 schreef Microsoft een blogbericht met de bovenstaande titel. In de blog beschrijft Microsoft het belang van gebruik van Multi Factor Authenticatie (MFA). Een simpele oplossing die de beveiliging van uw account dus extreem kan vergroten. In deze blog leggen we uit waarom u uw account moet beveiligen met MFA. 

U heeft de e-mails ook vast weleens ontvangen waarbij er gevraagd wordt om in te loggen om toegang te verkrijgen tot een bestand dat gedeeld is. U klikt op de link in de e-mail en ziet een inlogpagina van Microsoft. Vaak gaat dit om een e-mail van criminelen die door middel van phishing uw inloggegevens proberen te verkrijgen, en op die manier dus bij uw gegevens kunnen komen.  

Microsoft benoemt ook in de blog dat een van de meest voorkomende kwetsbaarheden is het hergebruiken van wachtwoorden. U heeft waarschijnlijk op tientallen website een wachtwoord, maar deze kunt u niet allemaal onthouden en u gebruikt daarom overal hetzelfde wachtwoord. In onze eerdere blog hebben we al uitleg gegeven over het belang van een wachtwoordmanager. Want op het moment dat een website gehackt wordt, dan kan het zijn dat uw gegevens op straat komen te liggen. Op het moment dat u verschillende wachtwoorden gebruikt, dan hebben hackers niet direct toegang tot andere websites met de gevolgen van dien. Een bekend voorbeeld van een grote hack, is de hack bij LinkedIn waarbij 6.5 miljoen accounts werden gehackt en daarvan waren dus de inloggegevens bekend. Stel u bent een van die 6.5 miljoen, en u gebruikt overal hetzelfde wachtwoord, dan kunnen hackers dus nu op al die websites inloggen. Heeft u MFA ingeschakeld staan, dan kunnen hackers niet zo veel, maar veel te vaak is dit helaas niet het geval.  

Helaas zien we dat nog niet alle bedrijven accounts beveiligen met MFA. Dit brengt dus veel risico met zich mee. Heeft u advies nodig over het beveiligen van uw account met MFA? Neem dan vrijblijvend contact met ons op via onze contact pagina of via 078-7440090.

Hier vind je de blog van Microsoft.

Gerelateerde artikelen

Plan een adviesgesprek.

Vraagt u zich af of uw IT-inrichting efficiënter en veiliger kan? We nemen uw situatie graag onder de loep. Plan een vrijblijvend adviesgesprek in om uw wensen en behoeften met ons te bespreken. We helpen u graag!