Je kent het misschien wel. Je hebt ergens een document opgeslagen, maar je kunt het nergens meer terugvinden. Je vraagt eens rond bij je collega’s en komt erachter dat een collega in een enthousiaste opruim bui je belangrijke document heeft verwijderd. Wellicht heb je al een partij voor het uitbesteden van je IT-beheer, maar is er wel een back-up, of ben je al je werk kwijt?

Weet je eigenlijk wel hoe vaak er een back-up gemaakt wordt van je volledige systeem? Of misschien wordt er helemaal geen back-up gemaakt van je bestanden en server omgeving.

Waarom IT-Beheer uitbesteden als MKB.

Al een aantal decennia zijn computers onze grootste vriend en vijand tegelijk. Het zijn ontzettend handige apparaten die je bedrijfsvoering efficiënter maken, maar daarnaast ook het grootste gevaar zijn voor je bedrijf. Elke 39 seconde wordt er namelijk een aanval uitgevoerd met als doel om in te breken op een computer. Dit betekent dat je continue bezig moet zijn met het verbeteren van de veiligheid van je computers, servers, bestanden enz.

Maar heb je wel een idee hoe dit op dit moment geregeld is binnen je bedrijf? Stel dat je vandaag aangevallen wordt en alle bedrijf kritische bestanden die je hebt, worden versleuteld die je tegen een onmogelijk hoog bedrag weer moet vrijkopen, hoe snel kun je dan weer online zijn zonder dat je geld hoeft te betalen aan criminelen? Heb je een back-up op een veilige locatie die op een recent tijdstip is gemaakt, zodat je niet alsnog dagen of weken werk kwijt bent?

Wat er regelmatig gedacht wordt, is dat je als kleine ondernemer geen doelwit bent voor online criminelen. Maar bijna de helft van de hack aanvallen is gericht op kleine organisaties omdat IT vaak als een kostenpost wordt afgeschreven. In plaats daarvan zou men het ook kunnen zien als investering voor een goede bedrijfsvoering en een verplichting naar de afnemer van de dienst. Je verwacht namelijk als klant dat je werkt met een bedrijf die zorgvuldig met je gegevens omgaat. Daarom is IT-Beheer uitbesteden van belang voor je organisatie. Expertise is belangrijk binnen elk vak, ook in IT-beheer. Daarom is goede kennis van het vak van belang voor je bedrijfsvoering. Op die manier kun jij je als ondernemer focussen op waar je goed in bent.

AIV automatisering werkt al meer dan 20 jaar aan het helpen van het MKB op het gebied van IT-beheer. We helpen u daarom ook graag verder op weg met een vrijblijvend advies voor het uitbesteden van uw IT-beheer. Neem contact met ons op via het formulier onderaan deze pagina, of via onze IT-Check pagina.

Plan een adviesgesprek.

Vraagt u zich af of uw IT-inrichting efficiënter en veiliger kan? We nemen uw situatie graag onder de loep. Plan een vrijblijvend adviesgesprek in om uw wensen en behoeften met ons te bespreken. We helpen u graag!