Sinds de uitvinding van e-mail in 1971 is het hedendaags nog steeds een populair communicatiemiddel. Wereldwijd worden dagelijks 182 miljard e-mails verstuurd. Hier zit natuurlijk een hoop spam en Facebook updates tussen, maar ook een groot deel van de e-mails die worden verstuurd dienen professionele doeleinden. Een werknemer krijgt gemiddeld 350 e-mails in de inbox op een wekelijkse basis (volgens Chipfabrikant Intel). Hoogste tijd om je e-mail te beveiligen dus!

Uw e-mail beveiligen tegen Phishing en malware

Niet alle mailtjes worden verzonden met goede intenties: dagelijks worden er zo’n 3 miljard e-mails verzonden met phishing of malware als doel. De kans dat een van deze mails bij u binnenkomt is groot, veel worden er tegenwoordig al uitgehaald door virusscanners die ingebouwd zijn in het e-mailprogramma dat u gebruikt en komen in de spambox terecht. Klik ook niet zomaar op linkjes die binnenkomen en open geen mail van onbekende afzenders.

AIV automatisering kunt u helpen om voor uw MKB-bedrijf de e-mail extra te beveiligen. Er wordt een extra laag e-mailbeveiliging toegevoegd. In deze laag wordt gefilterd op virussen, phishing en malware.

E-mail beveiligen, begin met de inlog

Naast een laag beveiliging voor e-mails, is multifactor authentication (MFA) ook een goede manier om hackers met kwade bedoelingen uit je inbox te houden. MFA is een extra stapje tijdens het inloggen. Naast het invoeren van je e-mailadres en wachtwoord wordt er ook gevraagd om een code welke naar je telefoon gestuurd. Volgens Microsoft is de kans dat een account met MFA in verkeerde handen komt kleiner dan 0.1%. Deze stap stellen we samen met u in. AIV automatisering helpt u met het juist instellen van multifactor authentication.

Veilige e-mail begint bij AIV automatisering

AIV automatisering doet veel met e-mail beveiliging. Daarnaast kunnen we ook veel betekenen op het gebied van algehele beveiliging van uw systemen. Al deze diensten vallen onder onze alles-in-een systeembeheer oplossing. Uw e-mail beveiligen? We helpen u graag. Neem contact met ons op, dan kijken we samen naar de mogelijkheden.

Plan een adviesgesprek.

Vraagt u zich af of uw IT-inrichting efficiënter en veiliger kan? We nemen uw situatie graag onder de loep. Plan een vrijblijvend adviesgesprek in om uw wensen en behoeften met ons te bespreken. We helpen u graag!