Werken in de cloud is de ideale schaalbare en betrouwbare oplossing om altijd en overal te kunnen werken zonder zorgen. Onder cloud computing valt het leveren van services waarop de cloud moeiteloos via het internet kan draaien. Denk aan servers, databases, opslag, netwerk, software en meer. Maar hoe zit de cloud nou precies in elkaar en van welke cloud oplossingen kan uw bedrijf profiteren? We leggen het uit.

Cloud oplossingen voor mkb-bedrijven

We bieden bij AIV een volledige cloud oplossing aan. Niet alleen beheren we uw cloud, ook onderhouden we de servers in de cloud zodat ze goed blijven werken.

Cloudbeheer

Onder cloudbeheer vallen onder andere de opslag van bestanden die u zelf vanaf uw werkplek in de cloud zet. Bijvoorbeeld op OneDrive of in Google Drive. Maar ook het beheren van e-mails die u binnenkrijgt via Microsoft Office 365 en het beheer van de centraal opgeslagen bestanden van uw bedrijf.

Servers in de cloud

Alles waar u een server voor nodig hebt, kunnen we naar de cloud verhuizen. Niet alleen bestanden, maar met een cloud oplossing voor uw bedrijf kunnen we ook uw programma’s en werkplekken naar de cloud verhuizen. Dit houdt in het kort in dat uw hele werkplek via de cloud draait. Uw bureaublad, programma’s, documenten en software kunt u via verschillende apparaten gebruiken. Ook kunnen specifieke programma’s die u nodig heeft draaien op de cloud. Zoals branchesoftware (business applications). Denk hierbij aan calculatiesoftware voor installatiebedrijven of datawarehousing systemen voor voorraadbeheer.

Waarom moet uw bedrijf het cloudbeheer uitbesteden?

Dit heeft aan de ene kant met veiligheid te maken. AIV automatisering kan ervoor zorgen en garanderen dat alleen uw werknemers toegang hebben tot de cloud en dat anderen niet in uw cloud omgeving komen. Het grote voordeel van de cloud is dat iedereen overal vandaan kan werken, maar dit betekent ook dat cybercriminelen overal vandaan kunnen inbreken. We houden uw cloud veilig en regelen de toegang. Hierbij is ook het regelmatig maken van een back-up belangrijk. Dan heeft u altijd recente gegevens om op terug te vallen.

Aan de andere kant heeft dit met serverbeheer te maken. Als u het cloudbeheer van uw bedrijf uitbesteed hoeft u geen servers voor een bepaald aantal personen aan te schaffen. Werken in de cloud is schaalbaar. Serverruimte nodig voor 3 of 20 mensen? U hoeft het alleen maar aan te geven en de rest regelen wij voor u.

Cloudbeheer uitbesteden aan AIV automatisering

AIV automatisering richt uw cloud in en beheert ‘m. Hoe doen wij dit? In de cloud maken we een eigen serveromgeving voor uw onderneming. Hierbij kijken we naar uw wensen en manier van werken. We beginnen met het achterhalen van de behoefte van uw bedrijf en richten een omgeving in die uw manier van werken ondersteunt en efficiënter maakt. We leren u kennen, kijken naar uw processen en gaan aan de slag met een cloud oplossing voor uw specifieke situatie. Een persoonlijke touch bij ons werk, daar houden wij van.

Een cloud oplossing voor uw bedrijf?

Wilt u werken met cloud oplossingen binnen uw bedrijf? Neem contact met ons op. Dan kijken we samen naar de mogelijkheden voor uw mkb-bedrijf.

Plan een adviesgesprek.

Vraagt u zich af of uw IT-inrichting efficiënter en veiliger kan? We nemen uw situatie graag onder de loep. Plan een vrijblijvend adviesgesprek in om uw wensen en behoeften met ons te bespreken. We helpen u graag!