Het uitbesteden van netwerkbeheer voor bedrijven kan veel voordelen opleveren. Netwerk wordt vaak eenmalig ingesteld. Hierna verdwijnt de router in een kast, die niet meer wordt geopend tot er een storing is. Door het uitbesteden van netwerkbeheer kunnen problemen efficiënt en effectief bij de basis worden opgelost, zodat u niet steeds met dezelfde problemen wordt geconfronteerd. Zoals een netwerk dat langzaam werkt.

In deze blog bespreken we vier belangrijke voordelen van het uitbesteden van netwerkbeheer: zorgen dat uw netwerk altijd naar behoren functioneert, de snelheid, het verhogen van de veiligheid en het waarborgen van de gezondheid van uw netwerkomgeving.

 

Uw netwerk werkt naar behoren na uitbesteding

Een netwerk is relatief makkelijk om te installeren en u kunt er snel mee werken. Echter is het heel gevoelig. Al uw werkplekken moeten bijvoorbeeld een sterke netwerkverbinding hebben die veilig is. Is dit niet het geval dan heeft u zo een indringer. Ook moeten er regelmatig updates worden uitgevoerd om uw netwerk naar behoren te laten werken. Als u uw netwerkbeheer uitbesteed kunt u ervan uitgaan dat uw internet werkt en in het geval van storing of een probleem kunt u gewoon bellen. Uw probleem wordt verholpen zonder dat u hier eigen tijd aan kwijt bent.

 

De veiligheid waarborgen

Het uitbesteden van netwerkbeheer zorgt voor een veilige netwerkomgeving. Netwerken kunnen snel onveilig worden, bijvoorbeeld wanneer iemand met zijn laptop verbinding maakt met uw wifi-netwerk. U kunt nooit zeker weten wat hiermee wordt binnengehaald. Om datalekken te voorkomen, is het belangrijk om iemand te hebben die het netwerkbeheer uitvoert en uw netwerk veilig houdt. Met netwerkbeheer van AIV automatisering kunt u erop vertrouwen dat veiligheidsupdates tijdig worden toegepast en dat uw netwerk optimaal beveiligd is tegen mogelijke bedreigingen.

 

Streven naar snel netwerk

Naast veilig netwerk dat naar behoren werkt, moet het ook snel zijn. Niets is vervelender dan een langzaam netwerk. Wanneer de snelheid afneemt, is het waarschijnlijk dat bijvoorbeeld een kastje niet goed staat of verkeerd is geïnstalleerd. Het kan ook zijn dat iemand ontzettend veel capaciteit gebruikt, waardoor het netwerk tijdelijk langzaam is. Dit kunnen wij remote inzien en indien nodig snel verhelpen.

 

De gezondheid wordt gemonitord als u uw netwerkbeheer uitbesteed

AIV automatisering zorgt voor de installatie, inrichting en gezondheid als u uw netwerk uitbesteed. Dankzij onze geavanceerde monitoringtools kunnen wij op afstand precies zien welk onderdeel van uw netwerk mogelijk down is en dit snel verhelpen. Daarnaast zorgen we voor een optimale verdeling van wifi-punten, zodat u altijd werkt met een stabiel en betrouwbaar netwerk.

 

Schakel AIV automatisering in en besteed uw netwerkbeheer uit

Wilt u zich nooit meer druk maken om uw netwerk? Besteed uw netwerkbeheer dan uit bij AIV Automatisering. Benieuwd wat wij precies voor u kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op via ons contactformulier of bel naar 078 744 00 90. Onze experts bespreken met u de mogelijkheden.

AIV Automatisering is een expert op het gebied van netwerkbeheer. Daarnaast verlenen we diensten op het gebied van veiligheid, het maken en terugzetten van back-ups en meer. Al onze diensten vallen onder onze alles-in-een systeembeheer oplossing.

Plan een adviesgesprek.

Vraagt u zich af of uw IT-inrichting efficiënter en veiliger kan? We nemen uw situatie graag onder de loep. Plan een vrijblijvend adviesgesprek in om uw wensen en behoeften met ons te bespreken. We helpen u graag!