Als bedrijf is het ontzettend belangrijk dat de server goed beveiligd is. Hackers hebben namelijk maar één punt van toegang nodig om binnen te komen. Vanuit daar kunnen ze in uw gehele systeem komen en uw bestanden verwijderen of gijzelen. Daarom kan het nooit kwaad om uw server extra goed te beschermen tegen inbraken.

 

Uw server beveiligen als bedrijf

Nu u weet waarom het belangrijk is om uw server te beveiligen, is het tijd om te kijken hoe u dit het beste kan aanvliegen als bedrijf. Er zijn verschillende maatregelen die u kunt treffen om te zorgen dat uw server goed beveiligd is.

  • Ten eerste moet de server in een veilige omgeving staan. Dit houdt in, een goede firewall om te zorgen dat hackers niet zomaar bij uw server kunnen komen.
  • Ten tweede is het regelmatig uitvoeren van updates ook ontzettend belangrijk. Dit zorgt ervoor dat al uw systemen altijd werken op de nieuwste versie.
  • Ten derde moet u ook zorgen dat er een EDR (Endpoint Detection & Response) is geïnstalleerd. Dit detecteert actief bedreigingen en reageert er ook direct op.
  • Als laatste is het ook belangrijk om 24/7 te monitoren en in de gaten te houden of de algehele gezondheid van uw server nog in orde is.

Er komt dus flink wat kijken bij server beveiliging.

 

Besteed uw server beveiliging uit

Gelukkig kunt u bij AIV automatisering uw server beveiliging uitbesteden. We zorgen ervoor dat uw server altijd up-to-date is en dat alle veiligheidsupdates automatisch worden uitgevoerd. Hier heeft u zelf dus geen omkijken meer naar en u bent er geen halve werkdag meer aan kwijt. Ook installeren wij een firewall en zorgen wij dat gebruikers veilig toegang hebben tot de server.

  • We controleren dagelijks of alle updates juist zijn geïnstalleerd, als er dan wat fout is gegaan, kan er direct ingegrepen worden.
  • We krijgen een melding als er een nieuwe update beschikbaar is, deze wordt dan door ons geïnstalleerd voor uw server.
  • We houden de gezondheid van de server en schijven en de schijven in de gaten en installeren een firewall.
  • We houden actief de toegang van de gebruikers in de gaten. Mochten we zien dat er een nieuwe gebruiker wordt toegevoegd met volledige rechten, dan gaan wij altijd na of dit correct is. Mocht dit niet het geval zijn, maar is het een inbraakpoging, grijpen we meteen in.
  • Als laatste maken we overal een back-up Mocht er dan toch wat gebeuren dan kunnen we een oude, gezonde versie terugzetten.

 

Uw server beveiligen met de hulp van AIV automatisering

Wilt u geen enkel risico lopen? Schakel dan de hulp van AIV automatisering in bij het beveiligen van uw server. U kunt vrijblijvend contact met ons opnemen. Samen kijken we samen naar de mogelijkheden. AIV automatisering doet een veel op het gebied van het maken van beveiliging en op het gebied van het maken van veilige back-ups. Daarnaast kunnen we ook veel betekenen wat betreft algehele beveiliging van uw systemen. Al deze diensten vallen onder onze alles-in-een systeembeheer oplossing.

Plan een adviesgesprek.

Vraagt u zich af of uw IT-inrichting efficiënter en veiliger kan? We nemen uw situatie graag onder de loep. Plan een vrijblijvend adviesgesprek in om uw wensen en behoeften met ons te bespreken. We helpen u graag!