Het is altijd een goed idee om een cloud back-up te maken. Waarom? Een back-up in de cloud staat namelijk los van je server, je kantoor of fysieke omgeving. Dit zijn de do’s en don’t bij het maken van een back-up in de cloud.

 

De do’s en don’t van cloud back-ups

Wat vaak vergeten wordt bij het inrichten van een cloud back-up is om rekening te houden met calamiteiten. De back-up staat in de cloud en is veilig voor fysieke calamiteiten zoals brand of overstroming. Maar er moet ook aandacht worden besteed aan digitale calamiteiten. Hackers kijken namelijk als eerste naar de toegang tot de cloud back-up. Als deze benaderbaar is vanuit de bron (de server), kan deze makkelijk leeggehaald worden bij een digitale inbraak. Om de cloud back-up veilig te houden, moet deze technisch afgeschermd zijn en niet benaderbaar zijn vanuit de bron.

Daarom is het belangrijk dat er vanaf de werkplek of server nooit direct toegang is tot de cloud back-up. Cloudoplossingen zoals Dropbox, OneDrive of SharePoint zijn gemakkelijk in gebruik, maar ook een makkelijke plek om toegang tot de cloud te krijgen waar uw server staat en deze leeg te gooien. Het is daarom ontzettend belangrijk om uw cloud back-up zo veilig mogelijk te houden en ervoor te zorgen dat deze alleen toegankelijk is voor geautoriseerde personen.

 

De cloud back-ups van AIV automatisering

Voor het maken van cloud back-ups op een veilige manier maken we gebruik van een apparaat die de data van de server haalt en wegschrijft naar de cloud. Het back-up apparaat is niet lokaal benaderbaar en kan daardoor niet door hackers worden gebruikt om toegang te verkrijgen tot de cloud. Bovendien is het vanaf het back-up apparaat ook niet mogelijk om bij de cloud te komen. We kunnen dit apparaat alleen inrichten vanaf onze eigen beschermde cloudomgeving via het internet. Dit betekent dat wij wanneer we bij een klant zitten, niet bij het back-up apparaat kunnen.

Hoe gaat dit technisch in zijn werk? We halen de informatie uit bijvoorbeeld Onedrive, waar u al uw bestanden en informatie opslaat. Vervolgens schrijft onze back-up oplossing deze informatie weg naar een veilige cloud back-up. Verkeer is hierdoor maar vanaf één kant mogelijk, waardoor hackers niet binnen kunnen komen met de gebruikersgegevens. Daarnaast is de cloud back-up onverwijderbaar en kan deze altijd tijdig worden teruggezet, mocht er iets gebeuren met de data.

Kortom, door het gebruik van een back-up apparaat dat alleen toegankelijk is vanuit onze beschermde cloudomgeving, kunnen we een veilige en betrouwbare cloud back-up garanderen.

 

Zorg ervoor dat uw cloud back-ups altijd goed staan

Wilt u zich nooit meer zorgen maken over uw cloud back-ups? Neem contact met ons op, dan kijken we samen naar de mogelijkheden. AIV automatisering doet een veel op het gebied van het maken van veilige back-ups. Daarnaast kunnen we ook veel betekenen op het gebied van algehele beveiliging van uw systemen. Al deze diensten vallen onder onze alles-in-een systeembeheer oplossing.

Plan een adviesgesprek.

Vraagt u zich af of uw IT-inrichting efficiënter en veiliger kan? We nemen uw situatie graag onder de loep. Plan een vrijblijvend adviesgesprek in om uw wensen en behoeften met ons te bespreken. We helpen u graag!