Een eigen lokale server is jarenlang de standaard geweest voor kleine- en MKB-bedrijven. Sinds een aantal jaren maken steeds meer bedrijven de overstap naar een cloud oplossing. Wat is dit nu precies en wat geeft dit voor voordelen? Wij leggen dit verder aan je uit in dit artikel.

Veiligheid.

Het wordt steeds belangrijker in dit digitale tijdperk, de veiligheid van informatie voorziening en opslag. Wanneer je documenten in de cloud opslaat zijn deze niet meer vatbaar voor lokale gevaren. Dit kan zijn een brand, ramp of defect apparaat. Bovendien zijn applicaties in de cloud verzekerd van een goede back-up en de beste beveiligingsmaatregelen.

Flexibel.

Met het thuiswerken van tegenwoordig is het fijn om niet meer gebonden te zijn aan een vast kantoor of werkplek. Met een cloud applicatie kun je overal ter wereld inloggen en aan de slag. Ook kun je zo overal en altijd bij je documenten.

Schaalbaar.

Wanneer je extra werkruimte of capaciteit nodig hebt binnen je omgeving dan kun je deze met een aantal klikken opschalen of terugschalen. Natuurlijk zijn er meer kosten aan verbonden bij het opschalen, maar de tijd die hiervoor nodig is wordt steeds minder.

Investering.

Wanneer je kiest voor een cloud omgeving dan zijn de kosten vaak lager dan wanneer je kiest voor een lokale server. Zo betaalt u vaak een maandelijks abonnement wat gebaseerd is op het aantal gebruikers of het verbruik.

Expertise.

Wij binnen AIV Automatisering hebben alle kennis in huis om uw cloud omgeving te voorzien van de beste beveiliging, flexibiliteit en schaalbaarheid. Onze experts staan voor u klaar om de transitie van een lokale server naar een cloud omgeving te realiseren.

Met een cloud oplossing heb je dus alles tot je beschikking waar en wanneer je wilt. Je bent niet langer afhankelijk van hardware en het enige wat je nodig hebt, is een goede internetverbinding.

Ook benieuwd welke voordelen de cloud heeft voor uw organisatie?

Wij kunnen u overal in ondersteunen voor een vast bedrag per maand. Stap over op AIV Automatisering. Wij leveren de complete infrastructuur voor uw cloud omgeving. Beveiligd, betrouwbaar en makkelijk in beheer. Maak een afspraak met een van onze cloud specialisten.

Wilt u meer informatie of een keer sparren met één van onze specialisten? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Neem contact op.

Vraag naar meer informatie voor de mogelijkheden voor uw bedrijf!