Je hoort het steeds vaker, ‘de cloud’. Maar wat is de cloud nu precies en wat is de beste cloud oplossing voor jouw bedrijf? Wij leggen het graag aan je uit.

Elke cloudoplossing heeft zo zijn eigen voordelen en cloudleveranciers ondersteunen graag in het vinden van deze best passende oplossing. Zo ook AIV Automatisering.

Wat is de cloud?

De cloud is een opslag op een externe locatie waar uw gegevens, bestanden en eventuele software programma’s staan opgeslagen. Vaak is de cloud geen tastbare opslagplek die dicht bij je staat. Het is vaak een externe locatie zoals in een datacentrum.

De veiligheid van de gegevens wordt vaak gegarandeerd doordat er meerdere opslaglocaties zijn. Dit hoeft niet altijd zo te zijn, goed om hier dus op te letten wanneer je overweegt te kiezen voor een cloudopslag. Je gegevens, software en bestanden staan dus ergens anders opgeslagen op een server in een datacentrum dat niet direct tastbaar is.

Een cloud omgeving vervangt vaak een lokale server waar gegevens worden opgeslagen. Wanneer je overstapt van een lokale oplossing naar de cloud dan heeft dit veel voordelen. Allereerst is het vele malen veiliger omdat je meerdere locaties hebt waar je bestanden bewaard worden en waar altijd een actuele back-up van wordt bijgehouden. Daarnaast kun je overal ter wereld de cloudomgeving raadplegen en dus ook overal ter wereld werken.

Welke cloudoplossing is het beste voor je bedrijf?

Elke organisatie is anders en daarom is er voor elke organisatie dus ook een andere aanpak en best passende cloud oplossing.

Wanneer je gaat kiezen voor een cloudleverancier dan zit je vaak niet te wachten op tientallen offertes. Er is vaak onvoldoende kennis in huis om de beste oplossing te kiezen. Het is daarom zaak om te kiezen voor een partij die bij je past en met je meedenkt.

Neem niet te snel een beslissing en denk goed na over de toekomst. De belangrijkste zaken om mee te nemen in deze beslissing voor de juiste cloud oplossing zijn beveiliging, bereikbaarheid en doorgroeimogelijkheden. Zo is het fijn als je overal zou kunnen werken met bijvoorbeeld Office 365 en als je in de toekomst de mogelijkheid hebt om snel nieuwe gebruikers op te schalen wanneer je bedrijf groeit.

Wil je meer weten over wat de cloud precies inhoudt? En wat de cloud precies kan betekenen voor jouw organisatie? Neem dan contact op met de experts van AIV Automatisering.

Neem contact op.

Vraag naar meer informatie voor de mogelijkheden voor uw bedrijf!