Moeten wij het IT beheer uitbesteden? Of is het beter om dat zelf te blijven doen. Het blijft voor veel bedrijven lastig om op deze vraag antwoord te geven. Altijd en overal toegang hebben tot de werkplek is dan ook een absolute eis van de mederwerker. Op deze manier kunnen zij bepalen of men vanuit op kantoor, vanuit huis of onderweg. En om dat te organiseren is IT beheer dan ook noodzakelijk. Meer weten over de voordelen? Lees dan snel verder!

Wat is IT beheer eigenlijk?

Bij IT beheer zorgt men ervoor dat software en apparaten probleemloos blijven werken. In de praktijk maakt men bij IT beheer onderscheid tussen drie vormen, namelijk functioneel beheer, applicatiebeheer en technisch beheer.

Functioneel beheer wordt ook wel informatiebeheer en informatiemanagement genoemd. Hierbij kunt u denken aan het deel dat zich bezig houdt met de informatievoorziening binnen het bedrijf. Bij applicatie beheer richt men zich op het verhelpen van fouten, onderhoud en doorontwikkelen van de gebruikte applicaties. En tot slot hebben we ook nog het technisch beheer. Dit betreft het onderhouden, beveiligen en vernieuwen van de ICT infrastructuur. Dit is van belang voor het operationeel houden van de applicaties en de informatievoorziening.

Voordelen IT beheer uitbesteden.

Het IT beheer uitbesteden biedt uw bedrijf een aantal voordelen. Kiest u voor ons bedrijf als IT partner? Dan kunt u zich met een gerust hart richten op het ondernemen zelf. Op die manier kunt u de focus leggen op de groei van het bedrijf. Wij zorgen voor een veilige werkomgeving en brengen u direct op de hoogte bij nieuwe ontwikkelingen. Vaak lossen wij problemen op zonder dat u hier iets van merkt. Gaat het toch mis? Dan zijn wij de back-up van uw bedrijf. Wij voorkomen het verlies van belangrijke gegevens om te voorkomen dat het bedrijf stil komt te liggen.

Tot slot zijn de kosten bij het uitbesteden van IT beheer vaak lager dan wanneer het bedrijf het beheer zelf doet.  U hoeft bijvoorbeeld niet meer onverwachts te investeren in nieuwe hardware, onderhoud en nieuwe licenties. Met een vast tarief per maand worden de kosten voorspelbaar voor het bedrijf.

Waarom AIV automatisering?

Wij zorgen ervoor dat ons team op de hoogte blijft van alle ontwikkelingen op het gebied van ICT. Met ons beschikt u over een professioneel team van gekwalificeerde IT’ers. Wij blussen geen brandjes, maar voorkomen dat er brand ontstaat. Is er toch sprake van een noodgeval? Dan staan wij binnen een uur, of minder voor u klaar. Lukt het op afstand niet om u te helpen? Dan komen wij naar u toe en gaan niet weg voordat het probleem is opgelost.

Wilt u meer weten over ons bedrijf de mogelijkheden? Neem dan gerust contact op voor meer informatie.

Neem contact op.

Vraag naar meer informatie voor de mogelijkheden voor uw bedrijf!