Werken doen we niet meer alleen op kantoor. Steeds vaker werken we vanuit huis en onderweg. Dat zal ook in de toekomst zo blijven. Om dat mogelijk te maken is het belangrijk dat men altijd en overal online toegang heeft tot de werkplek. Niet alleen door gebruik te maken van een laptop. Maar ook heeft men steeds vaker de wens om te werken op mobiele aparaten in de vorm van een smartphone en tablet. Veel bedrijven maken dan ook graag gebruik van Microsoft om dat te organiseren. Hiermee beschikken zij over belangrijke informatie en documenten op elk apparaat. Voorheen deed men dit vaak in eigen beheer. Maar steeds vaker zien wij dat onze klanten ervoor kiezen om het Microsoft 365 Office beheer uit te besteden. Benieuwd waarom? Lees dan snel verder!

Wat is Microsoft 365?

Voordat we verder gaan wilt u natuurlijk eerst weten het is. Microsoft 365 Office maakt het mogelijk om altijd en overal gebruik te maken van de Microsoft Office software op elk apparaat. De verschillende cloud oplossingen worden in de vorm van een abonnement afgenomen. Bekende voorbeelden zijn Outlook, Word, Excel, PowerPoint en SharePoint. Een ander bekend voorbeeld is Microsoft Teams. Deze oplossing wordt dagelijks door 115 miljoen mensen gebruikt op een efficiënte manier samen met werken met collega’s op afstand.

Waarom Microsoft 365 Office beheer uitbesteden?

Steeds meer bedrijven kiezen ervoor om het beheer van Microsoft 365 Office uit te besteden aan een ICT partner. Hiermee kan men intern de werkdruk op de ICT afdeling verlagen. En hoeven zij minder tijd te besteden aan het up-to-date houden van de ICT kennis over bijvoorbeeld security. Wij kunnen u helpen bij het beschermen van de cloud omgeving tegen malware en virussen. Ook kunnen wij u helpen bij het maken van back ups. Gaat toch een keer niet goed of verliest iemand zijn of haar laptop? Dan kunnen wij vaak op afstand de gegevens wissen op het apparaat. Op die manier hebben derden geen toegang tot gevoelige informatie over het bedrijf.

Tot slot helpen wij als ICT partner onze klanten vaak bij het maken van keuzes om de werkplek op een slimme en betrouwbare manier in te richten voor de medewerkers. Ons doel met 365 Office beheer? Onze klanten elke dag ondersteunen zodat de medewerkers hun werk op een veilige en prettige manier uit kunnen voeren.

Meer informatie

Heeft u na het lezen van dit artikel nog vragen over Microsoft 365? Of wilt u meer weten over de mogelijkheden om het beheer uit te besteden aan een ICT partner? Neem dan gerust contact met ons op voor een vrijblijvend advies. Ook voor andere vraagstukken op ICT gebied kunt u bij ons terecht. Waarom kiezen voor AIV automatisering? Als wij onze belofte niet waar kunnen maken of wanneer de omstandigheden veranderen kunt u op elk moment opzeggen. Samen bouwen aan een slimme, betrouwbare en moderne werkplek? Wij zijn er klaar voor!

Neem contact op.

Vraag naar meer informatie voor de mogelijkheden voor uw bedrijf!