Binnen elk bedrijf maakt men gebruik van pc’s, laptops, tablets, telefoons en printers. Met behulp van deze apparaten kunnen werknemers hun werk doen. Elk bedrijf heeft dan ook te maken met een vorm van ICT. Het doel van een systeembeheerder is dan ook dat alles naar behoren werkt. Werkt het even niet zo goed? Dan lost de systeembeheerder het op. Maar niet elk bedrijf heeft tijd of genoeg budget om een systeembeheerder aan te nemen. Is dat ook voor voor u het geval? Dan is het systeembeheer uitbesteden wellicht het overwegen waard.

Wat doet een systeembeheerder eigenlijk?

Een netwerkbeheerder zorgt ervoor dat alle apparaten met elkaar kunnen communiceren. En een systeembeheerder moet er voor zorgen dat men op een veilige manier gebruik kan maken van alle ICT apparaten binnen het bedrijf. Het bedrijf moet beschermd zijn tegen virussen en malware van buitenaf. Binnen veel bedrijven is de netwerkbeheerder ook vaak de systeembeheerder.

Bij systeembeheer is het belangrijk dat alle werkplekken optimaal zijn ingericht. Denk hierbij aan het up-to-date houden van besturingssystemen en software. Het toevoegen van nieuwe gebruikers en zorgen dat zij over de juiste tools, documenten en informatie beschikken om te kunnen werken. Maar ook het verhelpen van storingen en andere problemen. Ook adviseren zij het management over mogelijke ICT verbeteringen.

Voordelen systeembeheer uitbesteden.

Het systeembeheer uitbesteden is voor een klein bedrijf of ZZP-er goedkoper dan zelf hiervoor iemand aannemen. Een systeembeheerder in loondienst is vaak pas rendabel bij 40-50 werknemers. Ook grote bedrijven kiezen steeds vaker voor uitbesteden. Waarom? Men vraagt binnen het bedrijf steeds meer van de ICT afdeling. De ICT is elke dag aan veranderingen onderhevig. Hierdoor is het moeilijk voor een bedrijf om over alles op de hoogte te zijn en te blijven.

Wanneer u kiest voor een ICT partner voor het systeembeheer kunt er op rekenen dat de juiste kennis aanwezig is. U hoeft zich dan ook geen zorgen te maken over de beveiliging, het maken van back-ups en andere randzaken. Hierdoor kunt u focus houden op het ondernemen zelf. Natuurlijk kunt u er ook voor kiezen om het systeembeheer gedeeltelijk uit te besteden.

Systeembeheer uitbesteden?

Bent u op zoek naar een betrouwbare ICT partner met ervaring in verschillende branches? Een partner die problemen oplost voordat u het zelf merkt? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. Neem gerust contact met ons op voor een vrijblijvende kennismaking. Vertel ons meer over uw ICT vraagstukken. Dan adviseren wij u over de best mogelijke oplossingen voor uw bedrijf.

Neem contact op.

Vraag naar meer informatie voor de mogelijkheden voor uw bedrijf!