Binnen Nederland zijn er nog steeds veel bedrijven die anno 2021 bellen met een relatief oude telefooncentrale. Er liggen kansen voor hosted VOIP, wat veiliger vanuit de cloud kan opereren. Ook biedt dit in veel gevallen een hogere kwaliteit.

VOIP diensten aanschaffen, waar moet je op letten?

Er zijn een aantal zaken van belang wanneer je overweegt om als organisatie over te stappen naar VOIP-diensten in plaats van bijvoorbeeld een PBX op locatie. In de eerste plaatst, is het belangrijk om alle applicaties vooraf te testen in de VOIP-omgeving. Wanneer er bijvoorbeeld een makelaarskantoor gebruikt maakt van een softwarepakket om de registratie van bezoeken in te plannen en deze gekoppeld is aan het huidige telefoniesysteem, dan is het is belangrijk dat deze blijft functioneren bij een dergelijke overstap.

Ook moet er gekeken worden naar de maandelijkse kosten en de investeringskosten. Nu zijn de investeringskosten vaak verwaarloosbaar bij de overstap naar VOIP diensten en in bijna alle gevallen goedkoper dan andere telefonieoplossingen. Toch zijn er vaak maandelijkse kosten voor het onderhoud en de beveiliging. Het is vooraf niet te zeggen wat de beste keuze is, maar het is goed om dit vooraf te overwegen.

De toekomst met VOIP diensten!

In de toekomst verwachten wij een verdere groei van VOIP diensten en zullen er steeds meer bedrijven overstappen van een telefooncentrale naar telefoondiensten in de Cloud. Zal een telefooncentrale helemaal verdwijnen? Wij verwachten als bedrijf van niet, voor grote bedrijven zullen deze oplossingen in de komende jaren nog steeds voordeliger en soms ook praktischer zijn.

Ook benieuwd welke voordelen wij u kunnen geven?

Een optimale bereikbaarheid is belangrijk voor uw organisatie. Met de VOIP diensten van AIV Automatisering bent u altijd goed bereikbaar. Wilt u een keuzemenu of integratie van mobiele telefoons in uw VOIP netwerk?

Wij kunnen u overal in ondersteunen voor een vast bedrag per maand. Stap over op AIV Automatisering. Wij leveren de complete infrastructuur voor uw bedrijfstelefonie. Beveiligd, betrouwbaar en makkelijk in beheer. Maak een afspraak met een van onze VOIP-specialisten.

Wilt u meer informatie of een keer sparren met één van onze specialisten? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Neem contact op.

Vraag naar meer informatie voor de mogelijkheden voor uw bedrijf!