Al uw belangrijke gegevens, software en bestanden moeten ergens worden opgeslagen. Om deze data op te slaan kunt u kiezen voor een tastbare opslagplek of de cloud. Voorbeelden van tastbare opslagplekken zijn een lokale server of de computer van de medewerker. Een niet tastbare plek voor het opslaan van data is de cloud. Deze vervangt als het ware de functie van de tastbare opslagplekken. Steeds meer bedrijven kiezen voor het in gebruik nemen van cloud oplossingen. Sommige bedrijven kiezen ervoor om gedeeltelijk te werken in de cloud. Maar er zijn ook voorbeelden van bedrijven die geen gebruik meer maken van lokale servers. Wilt u weten waarom en benieuwd naar de voordelen? Lees dan snel verder.

Cloud oplossingen bedrijven

Waarom bedrijven kiezen voor cloud oplossingen.

In het afgelopen jaar zijn we met elkaar massaal gaan werken vanuit huis. Dat heeft als gevolg gehad dat we niet langer afhankelijk kunnen zijn van één werkplek. Om die belangrijke reden kiezen steeds meer bedrijven om over te gaan op cloud oplossingen. Hierdoor hebben de medewerkers toegang tot alle belangrijke data vanaf elke werkplek. Ook is het mogelijk om de data te kunnen openen op verschillende apparaten. Men hoeft hiervoor alleen maar in te loggen op de cloudwerkplek. Heeft u tijdelijk behoefte aan minder ruimte voor opslag van data of juist meer? Dan kan dit heel makkelijk aangepast worden.

Besparen van kosten.

Kiest u voor het opslaan van data op een lokale server? Dan heeft u naast kosten voor de aanschaf ook maandelijke kosten voor het beheer en onderhoud. Bij het aanschaffen van een lokale server is het belangrijk om vooraf goed na te denken over de toekomst. Is uw bedrijf groeiende? Dan is het aan te raden om meer opslagcapaciteit in te kopen dan in eerste instantie nodig is. Het nadeel daarvan is dat het bedrijf in eerste instantie kosten maakt voor een opslagcapaciteit welke nog niet nodig is. Dat is anders dan wanneer bedrijven gebruik maken van cloud oplossingen. U betaalt alleen voor wat u nodig heeft een vast abonnementsbedrag per maand.

Automatische back-ups.

Het verlies van data willen we allemaal voorkomen. In sommige gevallen kan hierdoor de continuïteit van het bedrijf in gevaar komen. Om die reden is het maken van back-ups heel belangrijk. Mocht er in de toekomst iets mis gaan moet het uitvoeren van een herstelplan mogelijk zijn. Het grote voordeel van cloud oplossingen is dat bedrijven zich niet meer bezig hoeven te houden met het beheer van lokale servers en het aanbrengen van software- en beveiligingsupdates. De leverancier van de cloud oplossing zorgt voor een werkende oplossing en het beheer. Hierdoor kunnen bedrijven efficiënter werken en hun tijd besteden aan andere activiteiten in het bedrijf.

Neem contact op.

Vraag naar meer informatie voor de mogelijkheden voor uw bedrijf!